петък, 31 декември 2010 г.

Яжте мед след препиване

Британските учени са убедени: медът значително съкращава продължителността на махмурлука

Медът е най-ефикасното средство срещу махмурлука, който ни спохожда в празничните дни, съветват британски учени от Кралското химическо дружество.
Сладкият натурален продукт максимално извлича токсините от организма, въпреки голямото количество алкохол, което може да бъде поето на празничната трапеза, уточнява в. "Дейли телеграф".
Основната активна съставка на антиалкохолния еликсир е фруктозата.
Именно тя позволява на организма по-леко да разгради алкохола на по-безопасни съставки.
Причината за неприятните усещания от препиването е, че първоначално спиртът се разлага на токсичен ацеталдегид, твърдят учените.
Но с помощна на фруктоза, той се превръща в оцетна киселина, която изгаря в процеса на нормалния метаболизъм и в крайна сметка се издишва от човека. 
Британските учени са убедени:
медът значително съкращава продължителността на махмурлука.
Те също съветват преди пиене да се поеме чаша прясно мляко, което ще намали токсичните вещества в организма.
Обикновената вода пък помага за по-бързото изхвърляне на алкохола от тялото.
Предвид празничните дни миналата година учените съчувствено ни предупредиха и от кои алкохолни напитки се осъмва с по-лош махмурлук.

Виното, уискито и бирата създават много повече проблеми на другата сутрин, отколкото алкохола от типа на водката, сочат последните проучвания.

Източник: БГНЕС

1 коментар:

  1. Нещо полезна за празничните дни така обилно поляти с градусни напитки !!!

    ОтговорИзтриване