вторник, 4 януари 2011 г.

Интериорен дизайн

В живота на всеки човек, особенно когато се задомим настъпва необходимостта от намирането и обзавеждането на семейно гнездо - дом или поне малки реконструкции на собственото жилище. В стремежът си да бъдем уникални и неповторими и съответно да се отличаваме от комшиите, дори и в квартала правим какви ли не революции, къртим, сваляме стени, лепим теракот и т.н. ползваме и не малко техника и разбиваме нервите на съседа в реконструирането на жилищните помещенияq така също се мъчим от двустайни да съградим тристайни или обратно, реализирайки една неповторима атмосфера на обемност и уют, но същевременно и с минимален разход на средства и време. Затова предлагам малко идеи на световно признати дизайнери и архитекти, за аранжирането и интериора, които могат да бъдат от полза на скрития дизайнер в нас за постигането на максимален ефект на резултатите, е не винаги с малко средства, но все пак веднъж се живее !!!


Patricia Urquola
Това e еднофамилнeн апартамент за четирима души, намира се във величествена сграда в южната част на Амстердам, Холандия. Първоначалната структура е със стаи за персонала, двойна зала и дълги коридори с много врати е превърната в просторно, прозрачно жилище пълно със светлина и въздух. А кухнята в комбинация с шкафове от пода до тавана и лазерно изрязани предни панели, всички боядисани в бяло със спрей. Този модел води до динамична смес от отворени и затворени шкафове, дупките също така и функциите на интегрираните ръкохватки. Прозрачността на обекта дава дълбочина на кожата, което е в унисон с мебелировката. Един атриум с отворени стълбища носи естествена светлина от големия прозрачен покрив в жилищната площ. Открито стълбище долепено до стена на двата етажа с материал от бял бор и свързва двете нива. На горния етаж на основната спалня разположена в близост до голяма баня с покритие от керемиди, структуриран от Patricia Urquola в стъкло и дървени шкафове.


Архитектура TEAK, lGottesman – Szmelcman


NORM архитектите-Fredensborg къща близо до Копенхаген, Дания 


Апартамент в Букурещ с AA Studio
Този неконвенционалнен дизайн в интериора на апартамент с три спални съчетали елементи от годините на поп-арта,  естетиката на 60 -70 години  и от съвременния минимализъм, и всичко това под влияние на бялото.


Къща от Мъх, Токио от Nendo
Този проект включва обновяване на стара дървена къща в Shibuya River квартал на Токио префетура Ebisu в живо-работно пространство. Къщата е придобила някои странни и чудесни функции, вътрешен двор, един странно дълъг коридор, една малка стая от серия по-ранни ремонти, така че е решено да се гради върху тези по-ранни характеристики, но и да "аклиматизира" мястото на новият собственик към начина му на живот. В коридора малка стая-студио е ориентирана в типичен японски стил. Моделирани жилки от мъх на брега на реката и през прозорците, така използвайки същите модели на сух мъх на вътрешните стени, свързване и характеризиране на пространство и вътрешната среда на къщата. За пълно въздействие е използван двуизмерен обемен модел на мъха погълващ стените  отвсякъде все едно е живо растение, както облицовката е на всички стените. Искахме нещата да са по-въздействащи, така че прилагайки модела от мъх, който изглеждаше като тапет, създавайки неясна текстура, която е нито изкуствена, нито естестествено живо растение. Същият модел се появява в изходите за кабели, както на касите и дръжките на вратите и в офиса, за по-пълното синтезиране на модела на мъха с пространството.


Керамична Къща от Ектор Руис-Веласкес испански архитект
Ектор Руис-Веласкес, се трансформира в подпокривното пространство на сгради от началото на 20 век в Мадрид, в нова жилищна площ с най-различни нива.


The Pipe Къща от Sergery Makhno


Crusch Алба, Барселона от Gus Wustemann


SHH
Британски архитекти и интериорни дизайнери от студио SHH са поели ново строителство в "Кенсингтън". В проекта на къщите в Лондон е събрана комисия, която да се създаде цялостна схема за вътрешно обзавеждане на етажите в шест къщи.


Южна Африка Вила от Вернер ван дер Meulen


K3 Къща от Брус Стафорд архитектите в Сидни, Австралия
Описание от архитекта Брус Стафорд: Този драматичен ремонт около центъра на просторен вътрешен двор, определени от естествените скали и буйна растителност. Големи плъзгащи стъклени врати в главното помещение, позволява непрекъснато движение между вътрешната и външната страна. Жилищните области имат и допълнителна полза за остъкляване на северната фасада, която открива изглед отгоре на къщата.
В основната част от апартамента, кацнало на най-високата част на скалата, е проектирана като убежище за родителите, като се запазва гледката от птичи поглед над жилищните площи. 


MissoniHome 


Къща К от Takagi Yoshichika и Sekkei Sha


Още едно предложение

3 коментара:

  1. Странно, Unknown явно се нуждае от определен лекар, но не знам по какво е специалист доктора...

    ОтговорИзтриване
  2. Интериорният дизайн е страхотен, който ни показвате тук.Много е важно всеки един, който иска да си обзаведе дома и да бъде всичко по последен писък на модата. Добре е да се насочи към професионалист, който да ги посъветва или да им помогне в подредбата.Всичко трябва да си отива стилово и по цветово.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено, повечето от нас се нуждаят от професионален съвет за да обзаведем дадено жилище или помещение.

      Изтриване